Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Een briljante open sportwagen, plaatstaalgrijze body, 150pk en slechts 35 exemplaren. Prijskaartje: $ 8,000. Voor dat geld kun je tegenwoordig een tot op de draad versleten Boxster kopen, maar of je daar gelukkig van wordt is de vraag. Vroeger, ver voordat men van inflatie had gehoord en de dollar nog ijzersterk was bouwde Porsche de 718 RSK.

De 718 RSK was een doorontwikkeling op de 550A Spyder en in productie van 1957 t/m 1961. Er rolden er slechts vijfendertig van de band, wat de auto nu van onschatbare waarde maakt. De auto finishte in 1958 als eerste in zijn klasse tijdens Le Mans, en derde overall. Tijdens de Targa Florio werd eveneens een overwinning geboekt, en tot slot domineerde de 718 in beide jaren ook nog eens de European Hill Climb Championship. Een aanzienlijke staat van dienst.

Onlangs ging een piekfijn exemplaar met matching numbers onder de hamer bij Gooding. De auto ging gepaard met een zeer gedetailleerde historie en was tot voor kort eigendom van een New Yorkse verzamelaar. De 718 werd in 2006 volledig en tot in detail gerestaureerd, wat dit exemplaar meteen tot de meest begeerde 718 van het moment maakt. De auto werd uiteindelijk afgehamerd op 3.125.000 dollar, het hoogste bedrag wat ooit voor een 718 werd neergeteld. Wij kunnen alleen maar dromen van zo’n pure sportwagen in onze garage, dus geniet nog maar even van het mooie fotomateriaal dat Gooding beschikbaar stelde.

(Bron/foto’s: Gooding & Company)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.