Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Porsche Cayenne is de meest waardevaste auto van het Verenigd Koninkrijk. Dit stelde het Britse bureau CAP Automotive vast in een onderzoek dat zij uitvoerde met het dagblad The Telegraph.

Het onderzoek beschouwde allereerst welke auto’s hun waarde het minst snel verliezen in relatie tot hun oorspronkelijke catalogusprijs. De Porsche Cayenne – waarvan de aankomende facelift al is gespot – eindigde bovenaan de lijst, met een restwaarde van 84,2% na drie jaar. Alhoewel de top 20 vooral is samengesteld uit auto’s van luxemerken, vinden we de Toyota Land Cruiser V8 Diesel op de tweede plaats (72.4%). De Porsche 911 is met een restwaarde van 72,1% terug te vinden op de derde stek.

Lage afschrijving

Daarnaast bepaalde CAP Automotive welke auto’s in drie jaar tijd in absolute zin het minste afschreven. Daar vinden we geen Porsches terug. Deze lijst wordt aangevoerd door de Volkswagen Fox, die slechts £4,014 minder waard was sinds de dag dat ‘ie de showroom verliet. Ook de rest van deze lijst wordt aangevoerd door relatief kleine en goedkope auto’s. Op de tweede plaats treffen we de Hyundai i1o (minus £4,036 in drie jaar), gevolgd door de Nissan Pixo (minus £4,309).

(Bron: Daily Telegraph)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.