Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Afhankelijk van de bijbehorende race-historie ligt de waarde van een originele fabrieks-Porsche RSR ergens tussen belachelijk hoog en bespottelijk hoog. Voor een hoop mensen onder ons liggen historische race-auto’s van pakweg een half miljoen buiten het budget. Lang leve de klonen. Ja, je leest het goed. Klonen. Geen replica’s.

911S geofferd

Deze auto uit Bristol, Virginia, is zo’n kloon. De eigenaar heeft de auto zo natuurgetrouw mogelijk uitgerust volgens RSR specs. Als we zijn verhaal lezen heeft hem dit aardig wat tijd gekost. Het begon met een Porsche 911S uit 1969 waarvan carrosserie en chassis eerst werden aangepakt. De auto werd gestript en gezandstraald, ontdaan van alle geluidwerende materialen. Daarna werd het veerpakket volledig aangepakt.

Circuitwaardig

Onder de motorkap vinden we een 3.2-liter boxer die werd herbouwd als raceblok door Jerry Woods Enterprises. De auto wijkt op veel vlakken licht af van de echte RSR’s, maar zou minstens net zoveel rijplezier moeten opleveren. Er is niet meer in gereden sinds 2010, en de auto heeft sindsdien in de opslag gestaan. Kortom, een leuke race-auto die na wat checks circuitwaardig zou moeten zijn. De auto staat op eBay, waar het bod van $ 26.000,- op dit moment te weinig is om de auto van eigenaar te laten wisselen. Wie biedt?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.