Sluit dit zoekvak.

Raceweekend report: Bleekemolen eert omgekomen Sean Edwards

Jeroen Bleekemolen eerde zijn overleden maatje Sean Edwards dit weekend met een bijzondere livery op zijn Porsche. Edwards liet eerder deze week het leven na een ongelukkige crash tijdens een privé-evenement. De jonge en succesvolle coureur werd 27 jaar.

GTC

Bleekemolen had verder een moeizaam weekend en werd met zijn team in zijn klasse (GTC) vierde in de Petit Le Mans, die werd verreden op Road Atlanta, Georgia. Daarmee bezegelde hij het kampioenschap. Bleekemolen en zijn co-drivers hadden een moeizame race, maar wisten uiteindelijk op te klimmen van een achtste naar een vijfde plek. Doordat een team voor hen niet voldeed aan de reglementen schoven Bleekemolen en zijn teamgenoten door naar plaats vier in het eindklassement.

GT

De overwinning in de GT-klasse ging naar Falken Tire, al ging dat niet zonder slag of stoot. De overwinning werd geleverd in een reserve-auto. De 997 GT3 RSR waar het team primair mee rijdt was na een crash tijdens de race in Baltimore enkele weken geleden onherstelbaar beschadigd. Het team leek in eerste instantie tijdens de race dit weekend niet veel gelukkiger. Bij een herstart verloor coureur Nick Tandy bijna de macht over het stuur, maar het weerhield hem er uiteindelijk niet van om de Z4 GTE van RLL Crowne Plaza achter zich te houden, al was het maar zeven tiende van een seconde.

Einde zelfstandig ALMS

De American Le Mans Series zullen vanaf volgend jaar worden samengevoegd met de GRAND-AM Rolex Sports Cars Series onder de naam TUDOR United Sports Car Championship. De eerste wedstrijd voor de samengevoegde raceklassen vindt plaats op 25 en 26 januari 2014 tijdens de Rolex 24 op Daytona.

WEC

De nieuwe Porsche 911 RSR zou dit weekend zijn debuut beleven tijdens de zesde ronde van het WEC in Fuji, Japan. De regen gooide daar echter roet in het eten, en na drie pogingen te herstarten van achter de safety car besloot de wedstrijdleiding de race te staken. Omdat ronden achter de safety car volgens het reglement geldig zijn voor de uitslag, eindigt Porsche op een respectievelijk derde en vierde plaats. Zowel het team als de coureurs balen enorm. Porsche staat na zes races derde in het kampioenschap.