Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dat Porsche druk in de weer is met een vol-elektrische sedan onder de naam Mission E is geen geheim meer. Dat er ook al wordt getest ligt voor de hand. Daar heeft Porsche twee logische opponenten voor uitgezocht: de Tesla Model S en Model X. Een spionagefotograaf zette de colonne op de foto voor MotorTrend.com, we konden het natuurlijk niet laten om dit met je te delen.

Je zou kunnen stellen dat het een compliment is voor Tesla, maar wij denken eerder dat Tesla zich wel een klein beetje zorgen mag gaan maken. Eerder staken namelijk al geruchten de kop op over een wel erg concurrerende prijsstelling rond de 80.000 dollar voor de Amerikaanse markt. En gezien Porsches reputatie op hybride-gebied zou de Mission E wel eens een geduchte concurrentie kunnen worden met stevige prestaties.

De pre-productieversie die we hier zien wijkt niet veel af van het oorspronkelijke concept uit 2015 en vertoont de nodige overeenkomsten met de nieuwe Panamera, doch breder en lager. Porsche heeft eerder geroepen dat de Mission E ongewijzigd in productie zou gaan. Of dat echt zo is moeten we maar even afwachten. De suicide doors zijn al ingewisseld voor ‘gewone’ deuren en de in het concept ontbrekende B-stijl zien we hier wel gewoon terug. Het lijkt erop dat we de komende tijd een hoop te speculeren hebben, maar voor nu moeten we maar even genoegen nemen met dit beeld.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.