Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Er is een bepaalde stijl onder Porsche-bezitters die bekendstaat als de ‘Mulholland Racer’. In de jaren zestig en zeventig verzamelden Porsche-eigenaren zich aan de voet van Mulholland Drive om te zien wie de route door de Canyons rond LA het snelst kon afleggen. Deze straatrace-scene bestaat gelukkig niet meer, maar leverde wel een aantal geweldige auto’s op.

Mulholland

Derek Whitacre heeft in de loop der jaren dat hij deze Porsche 911 bezat, zijn auto langzaam maar zeker veranderd in een soort ode aan de Mulholland Racer door ‘m veel meer vermogen, rubber en stijl te geven. Dankzij een 911-turbomotor en transmissie in een auto met smalle body is ‘ie krachtig genoeg om mee te komen met het moderne verkeer – en meer dan dat.

Roads Untraveled

Marcus Vandenburg, gastheer van Roads Untraveled waarin deze auto is opgenomen, merkt in de video op dat het een van de oudste auto’s is die hij ooit heeft gereden, en zonder meer de oudste 911, zijnde een model uit 1982. Wanneer je zoals hij nog nooit eerder in een 911 SC hebt gezeten, zal het een beetje ouderwets aanvoelen, maar een exemplaar met met een 930 turbo-motor en -bak zorgt toch voor speciale sensaties. Niet zo snel als een Tesla, wel veel leuker. Bovendien schieten er vlammen uit de uitlaat. Nou jij weer, Elon.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.