Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

We blijven nog even in de terugroepacties vandaag. Porsche mag namelijk zo’n 60.000 geleverde Macans en Cayennes terug gaan halen naar de garage. Het gaat in dit geval om diesel-varianten die volgens het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) software-matig zouden sjoemelen met de uitstoot om zo de emissie-cijfers te beïnvloeden. Dat meldt nieuwsbron Bloomberg. Het gaat om 52.831 Macans met een 3-liter V6 diesel en nog eens 6.755 Cayennes met de brute V8 diesel.

In februari meldde Porsche zelf bij de Duitse overheidsinstantie KBA dat ze onregelmatigheden had gevonden in haar emissie-data. Afgelopen april werd het hoofd van de afdeling die de aandrijving van Porsche ontwikkeld gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij het diesel schandaal rondom de Volkswagen Group.

De software waar het in dit geval over gaat zou onterecht een hogere nitrogeenoxide-uitstoot (NOx) toelaten. Dat zou duiden op dezelfde methodiek die bij andere voertuigen van de Volkswagen Group waarmee de emissie-regels werden omzeild.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.