Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De Porsche 911 is een van de bekendste en meest succesvolle sportwagenmodellen ter wereld. Sinds kort is het onderwerp van een geschil over auteursrecht voor de rechtbank in Stuttgart.

De dochter van de voormalige hoofdontwerper van Porsche eiste 20 miljoen euro van Porsche omdat haar vader – Erwin Komenda – de ontwerper zou zijn geweest van het Porsche-familiegezicht. De rechtbank in Stuttgart verwierp het proces afgelopen donderdag, waarin aanklager Ingrid Steineck van Porsche deze aanzienlijke schadevergoeding eiste als tegenprestatie voor het grote succes van de sportwagen in de afgelopen zeven decennia.

De dochter van de voormalige hoofdontwerper van Porsche, Erwin Komenda, eiste dat het auteursrecht op de 911 en het voorgangermodel 356 aan haar vader zou worden overgedragen. Porsche echter, schrijft het ontwerp van de sportwagens in belangrijker mate toe aan de nazaten van de oprichter Ferdinand Porsche. De advocaten van de aanvrager willen nu het geschreven vonnis afwachten om te beslissen of zij tegen de beslissing in beroep gaan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.