Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

De nieuwe Porsche 911 is overduidelijk een evolutionair model, maar volgens Autocar denkt het merk serieus na over een revolutionaire 911, namelijk een SUV-variant.

Die zal er uiteraard minder karikaturaal uitzien als de auto op de foto hierboven, maar het idee is allerminst een grap. De Amerikaan Detlev von Platen, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor verkoop en marketing van Porsche, vertelde tegen het autoblad dat het een idee van een opgehoogde 911 best interessant is.

,,Van de Porsche 911 een SUV-variant maken zou een goed idee kunnen zijn. Het zal natuurlijk geen modelreeks zijn, maar een nicheproduct”, aldus Von Platen. En inderdaad: een op de 911 Safari geïnspireerd sport utility-voertuig met een zescilinder turbomotor achterin en vierwielaandrijving kan tot een mooi model leiden, zo blijkt uit enkele ‘one-off’s’ uit het verleden.

Als de opgehoogde 911 ooit het groene licht krijgt voor productie, zal het de eerste keer zijn sinds 1964 dat Porsche officieel een andere carrosseriestijl zal verkopen voor het legendarische model dan de traditionele tweedeurs coupévorm.

bron: AD.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.