Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Eerder in het jaar toonde Porsche een Cayman GT4 Clubsport rallyauto. Volgens Porsche’s motorsportbaas Frank-Steffen Walliser vond iedereen de auto geweldig: coureurs, team en fans. ,,Zelfs de vijf beste coureurs van de WRC wilden er allemaal mee rijden”.

Maar waarom is een sportwagen met middenmotor zo goed voor rallyrijden? De grootte, zei Walliser tegen Topgear. Alleen al bij de breedte van de auto helpt het dat de Cayman precies in het WRC past.

“We zijn in gesprek met de FIA ​​over de RGT-categorie”, zegt Walliser. ,,Ik verwacht dat als we een categorie invoeren, anderen zullen volgen. Zoals in GT3, waarmee we zijn begonnen met Ferrari. Er waren wat GT4-raceauto’s, maar het was nooit erg populair. Toen kwamen we erbij en inmiddels zitten er 11 fabrikanten in de GT4.”

Mocht Porsche genoeg aanbetalingen krijgen om de Cayman GT4 rallyauto te bouwen en verkopen, dan zal deze alleen maar in de handen van privéteams concurreren. Porsche heeft geen interesse in het runnen van een eigen rallyteam en ook niet om terug te keren naar Dakar om te proberen het succes van de 959 te herhalen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.