Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Porsche gaat een deel van de productie overbrengen van Zuffenhausen naar de Volkswagen fabriek in Osnabrück, Nedersaksen.

Halverwege 2023 gaat een deel van de productie van de 718 modellen over naar Osnabrück, om de grote vraag van Porsche klanten te kunnen realiseren. Dit heeft geen gevolgen voor het aantal medewerkers in Zuffenhausen. Het gaat immers om extra productie.

” De fabriek in Osnabrück heeft zich in het verleden al eerder als een uitstekende partner bewezen” aldus Albrecht Reimold, lid van de Raad van Bestuur voor productie en logistiek bij Porsche AG. “Zij waren toen verantwoordelijk voor de extra productie van de Cayenne en de 718 Cayman. We zijn blij dat we op hun jarenlange ervaring kunnen rekenen om zo de droom van zoveel mogelijk klanten te realiseren”.

De fabriek in Zuffenhausen draait op volle capaciteit met de productie van de 718 en 911-modellen. Tevens volgt Porsche een ambitieus e-mobiliteits strategie: halverwege dit decennium zal de complete 718 lijn geëlektrificeerd zijn. In 2030 moet het aandeel van alle nieuwe EV-auto’s meer dan 80% zijn. Zelfs dan blijft de productie van de 718 en 911-modellen in Zuffenhausen.

Bron en foto’s: Porsche Newsroom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance
WK Automotive

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.