Leerzame Formule E tests in Valencia

Het TAG Heuer Porsche Formule E Team heeft vorige week drie dagen van intensief testen afgerond op het circuit Ricardo Tormo nabij Valencia. Het fabrieksteam en zijn twee vaste rijders, Neel Jani en André Lotterer, reed voor de eerste keer op de baan met alle andere teams die strijden in seizoen 6 van het ABB FIA Formule E kampioenschap, en hebben waardevolle ervaring opgedaan

De verzamelde gegevens worden in de weken voorafgaand aan het begin van het seizoen geanalyseerd bij Porsche Motorsport in Weissach, om doelgerichte beslissingen te kunnen nemen.

De eerste twee races voor het TAG Heuer Porsche Formula E Team – de Diriyah E-Prix aan de rand van Riyad – vinden plaats op 22 en 23 november 2019.

Het programma bij de officiële Formule E-test in Valencia bestond grotendeels uit het testen met verschillende auto-instellingen en simulaties van zowel kwalificatie als races. Dit was voor het team de eerste gelegenheid om beide Porsches 99X e-cars te testen en te optimaliseren op een circuit. In totaal reed Jani 119 ronden (ongeveer 368 kilometer) van het Circuit Ricardo Tormo. Lotterer was  154 ronden (476 kilometer) op de baan.

Pascal Zurlinden

Pascal Zurlinden, Director Factory Motorsport; “Dit was de eerste keer dat we tegen de andere teams konden rijden, en de eerste keer dat ons complete team race-omstandigheden kon testen met de twee auto’s. Wat kleine ongelukjes zorgden er helaas voor dat we de eerste twee dagen wat minder konden testen dus hebben we ons schema iets aangepast. Vandaag, vrijdag liep alles op rolletjes en konden we het volledige testprogramma afronden. De racesimulaties, met de tegenstanders, hebben veel informatie voortgebracht. We gaan ons huiswerk doen en zorgen dat we klaar zijn voor ons Formule E debuut in Riyadh. We kijken er naar uit”.

Neel Jani

Neel Jani, Porsche fabrieksrijder; “We hebben iedere ronde weer iets geleerd en hebben veel oplossingen gevonden. Maar er kwamen ook nieuwe vragen naar voren. Het is voor ons een zeer intensief leerproces. De racesimulaties waren zeer interessant en behulpzaam voor ons. Uiteindelijk zijn we echter nog steeds niet waar we eindelijk willen eindigen – op dit circuit tenminste. Toch hebben we vooruitgang geboekt en zijn wij ervan overtuigd dat we hiervan zullen profiteren voor onze eerste race in Riyad. ”

André Lotterer

André Lotterer, “Op de eerste dag hebben we behoorlijk veel gereden. Het ging goed, maar we ontdekten een paar bestaande problemen met de auto waar er dus ruimte is voor verbetering. Helaas verloren we tijd op de baan op dag twee, toen ik de muur in de chicane raakte en het even duurde voordat de auto was gerepareerd. Dat betekende dat ik niet in staat was om deel te nemen aan de racesimulatie, maar dat heb ik op dag drie ingehaald. Al met al, waren we erg gefocust op ons programma en concentreerden we ons niet alleen op rondetijden, maar zeker ook op de verschillende auto-instellingen, zodat we goed voorbereid naar Riyadh afreizen. “

Alle afbeeldingen zijn afkomstig van en eigendom van Porsche AG

Advertenties
Luxury-ins
EQ Performance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.